Ambassadeur JAMAI LOMAN

Jamai Loman won in 2003 op 16-jarige leeftijd de allereerste Idols. Inmiddels, 13 jaar later, is Idols weer op terug op de buis en is Jamai een van de juryleden. Daarnaast is hij te zien in The Voice of Holland en The Voice Kids dat hij presenteert vanuit de Red Room, heeft wij een rol in het programma ‘Weet ik Veel’ en is hij te zien in ‘De Grote Improvisatieshow’. Na zijn doorbraak bij Idols ging Jamai het theater in en speelde vervolgens in musicals als Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Miss Saigon, The Wizz en Shrek. Zingen, presenteren, stemmetjes inspreken; Jamai is een creatieve alleskunner. 


In 2014 zette Jamai zich voor het eerst in voor de stichting tijdens een uitje met vergeten kinderen naar de Efteling. Al snel had Jamai ons hart gestolen en dat van de kinderen. Een vrolijke verschijning, vol energie met de juiste aandacht voor het kind. Jamai werd een betrokken vriend van de Sstichting. Steeds vaker was Jamai te zien tijdens activiteiten. Zo was hij was actief op het Filmfestival tijdens de Week van Het Vergeten Kind 2015, trapte hij de speciale Woezel & Pip filmpremière af tijdens de Week van Het Vergeten Kind 2016 en was hij aanwezig tijdens de eerste editie van het Heroes & Champions sportkamp afgelopen mei. Op 18 augustus wordt Jamai ‘gedoopt’ als ambassadeur van Het Vergeten Kind op de eerste dag van Triple F 2016, een tweedaagse minivakantie voor tieners uit de opvang.  

Jamai:

Liefde, veiligheid en geborgenheid zouden vanzelfsprekend moeten zijn in het leven van kinderen maar helaas is dit voor te veel kinderen in Nederland niet de realiteit. Ik vind dat ieder kind een ‘goede start’ verdient. Een kind moet de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, aangemoedigd worden en de kans krijgen om boven zichzelf uit te stijgen. Ik koester mijn jeugd en vanuit die gedachte hoop ik zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor kinderen. Ik heb de afgelopen anderhalf jaar gezien wat Het Vergeten Kind doet voor kinderen die meer kleur en plezier in hun leven verdienen. Als ambassadeur hoop ik bij te kunnen dragen om deze kinderen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan, dat ze trots op zichzelf durven te zijn en hoop ik ze aan te moedigen hun dromen na te jagen.'