BUITEN TOVERTUIN VOOR Kinderen VAN Moveoo Roermond

De voorheen sobere buitenruimte van maatschappelijke opvang Moveoo in Roermond is een prachtige Tovertuin geworden. Van een plaats met alleen maar gras, is het een fijne plek geworden waar kinderen kunnen samenzijn om te spelen, te bewegen en tot rust te komen. Waar zij gewoon weer even kind kunnen zijn. Dit is de 4e buiten Tovertuin die in Nederland geopend werd. 

Over Maatschappelijke Opvang Moveoo 
Moveoo biedt hulp aan kwetsbare mensen die door verschillende problemen dak- of thuisloos zijn geworden en tijdelijk behoefte hebben aan ondersteuning. Moveoo helpt hen zodat ze op een snelle, eenvoudige en duurzame manier weer de regie over hun leven nemen. Het is de bedoeling dat de bewoners uiteindelijk uitstromen naar een zelfstandige woonruimte of een andere woonvoorziening. 
Moveoo heeft verschillende locaties in Noord en Midden Limburg. De Maatschappelijke Opvang in Roermond is er een van. Moveoo heeft daar drie afdelingen; dag- en nachtopvang, crisisopvang en 
beschermd wonen. Er is capaciteit voor 25 personen en de afgelopen jaren verbleven er jaarlijks tussen de 15 en 20 kinderen. Echter, dit verandert want er komen steeds meer gezinnen op de wachtlijst. Inmiddels staan er bijvoorbeeld maar liefst 76 gezinnen op de wachtlijst voor de regio Limburg. Op dit moment verblijven er vijf gezinnen met kinderen in de leeftijdscategorie van 0 – 13 jaar in Moveoo Roermond. 

Dominique Engels, manager van Moveoo:
“Wij hadden als buitenplaats eigenlijk alleen een stuk gras. Terwijl het heel fijn is voor onze bewoners om een fijne tuin te hebben, vooral voor de kinderen. Er is een klein speelhoekje op de afdeling, voor de rest was hun speelruimte erg beperkt. Ook moeten de kinderen rekening houden met de overige bewoners in huis. Die willen hun rust vanwege de problemen waar ze mee kampen. Maar een kind wil gewoon een kind zijn! Vaak komen gezinnen bij Moveoo terecht, omdat zij uit een onveilige situatie komen. Dit kan komen door scheidingen, huiselijk geweld, etc. Het is dan lastig om veilig buiten rond te lopen of te gaan spelen. Daarom is deze prachtige buiten Tovertuin een heerlijke en veilige plek voor de kinderen om onbezorgd te spelen”, aldus Dominique Engels, manager van Moveoo.

Wethouder Smitmans-Burhenne:
“Alle kinderen verdienen het om te kunnen spelen. Wat fijn dat dat nu hier kan. Hier kunnen ze hun zorgen vergeten in een echte Tovertuin. Ze kunnen een prinses of een ridder zijn en helemaal hun fantasie de vrije loop laten. Dankjewel Het Vergeten Kind dat zij hier gewoon kind kunnen zijn.”

De feestelijke opening bij Moveoo is onderdeel van de Week van het Vergeten Kind. In deze week (29 januari – 4 februari) vraagt de stichting een week lang aandacht voor de 38.000 kinderen in Nederland die door een onveilige of instabiele thuissituatie in opvanglocaties verblijven. 

Bekijk hier de foto's van de opening of bekijk de video:

 

Bedankt

De nieuwste Tovertuin had niet gerealiseerd kunnen worden zonder de hulp van een groot aantal partijen. 

Hoofdsponsor: Bestseller 

Subsponsor: Connect College Echt 

Partners:
Designstudio van Ginneken
Hovenier Giel van der Palen
Sander Boom
Dromenjager
Company of Gifts
Soundworks
Hans Verleur fotografie
De Ballonnenkoning
MEG Creations
Cake Bake & Love