PIJLER 3:
PLEZIER BUITEN DE OPVANG

Vol bewondering kijken naar alle dieren in een dierentuin. Onbezorgd lachen met je vrienden in een pretpark. Vol verwachting naar een Sinterklaasfeest gaan en een echt cadeautje krijgen. Opgetogen op school kunnen vertellen dat je op kamp bent geweest…

Opvanglocaties worden al jaren geconfronteerd met teruglopende budgetten voor het opvangen van de kinderen. Opvanglocaties kunnen deze kinderen voorzien in hun primaire onderhoud (bed, bad, brood), maar er zijn geen ‘potjes’ meer voor leuke uitjes en dus verlaat het kind de opvang zelden voor een leuk uitje of een vakantie. Kinderen in de opvang ervaren meer dan eens dat hun leventje anders verloopt en er voor hen minder mogelijkheden zijn. Ze voelen zich vaak ‘opgesloten’, geïsoleerd en raken gefrustreerd.

Hoe zorg je ervoor dat deze beschadigde kinderen af en toe gewoon onbezorgd kind kunnen zijn? Simpel: door ze uit hun sobere omgeving te halen. Gewoon even weg van de alledaagse sleur, problemen en verdrietige herinneringen. Daarom organiseren we gedurende het jaar verschillende evenementen die aansluiten bij de normale kinderuitjes die honderdduizenden andere kinderen als vanzelfsprekend ervaren. 

Voorbeelden zijn een Sinterklaasviering (Sint Express Tour), een dagje naar een indoorspeeltuin, dierentuin of pretpark (slotfeest Week van het Vergeten Kind en de Zomertour), een minivakantie (Triple F) en het sportkamp Heroes & Champions. Stuk voor stuk evenementen die de kinderen een belevenis geven die zij voor altijd bij zich zullen dragen en waarover zij op school kunnen vertellen. En zo’n belevenis wordt nog net even specialer door de oprechte en onverdeelde aandacht van onze bekende ambassadeurs en vrienden van de stichting.

Klik hier en lees over de Sint Express Tour

Klik hier en lees over Triple F

Klik hier en lees over de Zomertour

Klik hier en lees over het slotfeest van de Week van Het Vergeten Kind