JONGERENRAAD 'THE UNFORGETTABLES'

In 2015 is de jongerenraad onder de naam The Unforgettables geboren. Kinderen/jongeren denken hier na en praten mee over zaken die hen direct aangaan. Hoe ziet hun leven eruit, welke problemen/kansen ervaren zij, welke oplossingen dragen zij aan? Hun bevindingen leren zij verwoorden en presenteren.

In de jongerenraad praten we hierover en doen we ons best om de punten die deze jongeren zo belangrijk vinden onder aandacht te brengen. Want wie weten het beter, dan de ervaringsdeskundigen zelf? De jongeraad bestaat nu nog uit ongeveer 40 jongeren. Zij zijn de stem van vele tienduizenden kinderen en jongeren in Nederland die noodgedwongen in sobere opvanglocaties leven of een moeilijke kindertijd doormaken, omdat het thuis niet altijd stabiel en veilig is. Dit onder aandacht brengen doen we bijvoorbeeld met de talkshow 'Het Vergeten Kind Talks', het uitbrengen van een magazine en door reportages en video-items maken waarin zij aan het woord komen. 

Het is de bedoeling dat de mensen horen wat er beter moet, dat deze jongeren zelf kunnen vertellen wat er beter moet, om zo voor al die kinderen en jongeren die in een kwetsbalre situatie opgroeien, het leven makkelijker te maken. Maar... bij The Unforgettables gaat hte niet om praten alleen. Wij willen de jongeren ook de kans geven om zichzelf te ontwikkelen. Dus bieden we ook trainingen en cursussen aan die ze verder helpen in het leven. Denk aan een debatworkshop, een cameratraining of een trainingsweekend waarin ze verschillende dingen leren. 

Bekijk hier de video over de kennismakingsbijeenkomst op 9 juli 2016:

En kijk met ons mee naar de Expertmeeting met de SP op het Haagse Binnenhof. 
De eerste politieke partij die graag in gesprek wilde met The Unforgettables. Zij vinden het belangrijk om de kinderen en jongeren die in AZC's of jeugdopvanglocaties wonen, zelf te spreken.