ZOMERTOUR

EEN LEUKE ZOMERVAKANTIE ... 

De zomervakantie betekent voor veel kinderen in Nederland: genieten. Genieten van even niet naar school hoeven maar lekker buiten spelen en chillen met vrienden en vriendinnen. Lang opblijven, films kijken, gamen of dagjes uit naar het strand, een dierentuin of pretpark. Gezellig logeren bij opa en oma en spelletjes doen. Of op vakantie gaan met je ouders naar Frankrijk of Duitsland. Helaas hebben niet alle kinderen in Nederland zoveel zomerplezier.

… NIET VOOR ALLE KINDEREN IN NEDERLAND

Er zijn erg veel kinderen in ons land die een minder fijne zomer hebben. Zo zijn er ruim 100.00 kinderen die opgroeien in een gezinssituatie met meerdere problemen: deze kinderen gaan veelal niet op vakantie of een dagje uit omdat er geen geld voor is. Ook zijn er ruim 55.000 kinderen die niet meer thuis wonen maar noodgedwongen verblijven in een opvanglocatie: daar is veelal geen budget voor een dagje uit of een weekend weg, laat staan een vakantie. Met de Zomertour brengen wij hier verandering in!

Wij vinden het belangrijk dat al deze kwetsbare kinderen, die het vaak zo zwaar hebben, net als ieder ander kind ook eens een dagje uit kunnen. Zodat ze in een andere omgeving zijn, leuke ervaringen opdoen, lachen en lol trappen en nieuwe vrienden maken. Zodat zij voor héél even hun zorgen opzij zetten, hun problemen vergeten en weer gewoon kind kunnen zijn.

ZOMERTOUR HET VERGETEN KIND

Speciaal voor al deze kinderen organiseert Het Vergeten Kind sinds 2015 de Zomertour. Tijdens de Zomertour nemen wij zoveel mogelijk kinderen mee op pad voor een leuk dagje uit naar een museum, dierentuin of attractiepark. Dit kan alleen dankzij de hulp van de vele bedrijven en mensen zoals:

  • De parken die belangeloos hun deuren voor ons openen;
  • Vervoerders die de kinderen naar de locatie brengen en weer ophalen;
  • Cateringbedrijven die zorgen voor eten en drinken;
  • Vrijwilligers die de dagjes uit voorbereiden en begeleiden;
  • Donateurs die de dagjes uit sponsoren.

MAAK DE ZOMERTOUR MOGELIJK   

Het Vergeten Kind kan de Zomertour alleen organiseren dankzij de hulp van anderen. Het is onze wens om zoveel mogelijk kinderen binnen onze doelgroep een fijn dagje uit te bezorgen. Help je ons mee om de zomer van deze kinderen weer kleur te geven? Klik hier en kijk hoe jij deze zomer dromen kunt laten uitkomen. En met een financiële bijdrage geef jij een kind een mooie zomer, word daarom nu donateur.

VOLG DE ZOMERTOUR

Via onze socialmediakanalen houden we je op de hoogte maar ook in onze fotogalerij zie je hoe leuk de dagjes uit zijn! Onze verslaggevers van The Unforgettables maken videoverslagen van deze zomeractiviteiten:

  • 2016
  • 2017: komt binnenkort

En wist je dat wij een eigen locatie hebben waar wij begeleide (gezins)vakanties en weekenden organiseren? Kijk bij Heppie Vakanties en Weekenden voor meer informatie.