Overijssel – Danielle Slotboom

Stabiliteit kenmerkt Danielle die jongeren thuis laat voelen

Danielle Slotboom is ambulant hulpverlener en genomineerd voor een Hartenhuis Award. Een aantal jongeren met wie zij werkte, lichten graag toe wat Danielle zo bijzonder maakt. “Ze bracht niet alleen stabiliteit om ons heen, maar zorgde er ook voor dat wij stabiel werden. Ik voelde mij voor het eerst in mijn leven oprecht ergens thuis”, zo klinkt het. ‘Een veilige omgeving’, ‘superveel aandacht’ en ‘onvoorwaardelijke support’ zijn veelgehoorde termen als het om Danielle gaat. 

Op de juiste plek

“Denk buiten de lijntjes, maar binnen de grenzen”, is Danielle’s boodschap. Ze zou graag willen dat hulpverleners dichter bij zichzelf blijven. Luister echt, sta naast in plaats van boven de jongere. “Ik probeer altijd betrouwbaar en transparant te zijn. Vraag jezelf ook af of je op de juiste plek zit en werk met je hart!” Ze is er 24/7 voor iedereen, zowel fysiek als emotioneel. Danielle laat de jongeren graag leren, ook als het fout gaat. “Ik ben er als je valt en help je op te staan. Niet alleen als het moeilijk is, maar ook als je okay bent.”

Leeftijd omhoog

Ze heeft een heldere kijk op de zaak. “Ik zou de maximumleeftijd in jeugdzorg van 18 naar minstens 21 jaar verhogen. Dan kan iemand echt stabiel worden in zijn eigen veilige omgeving.” Bij Danielle mogen jongeren altijd aankloppen. “Ik wil mijn aanwezigheid zo normaal mogelijk maken, vergroten waar nodig en afstand nemen waar het kan.” Of zoals een jongere het treffend omschreef: “Danielle is van alle markten thuis. Ze is heel zorgzaam en tegelijkertijd super professioneel.” 

Over de Hartenhuis Awards

Ieder jaar reikt Het Vergeten Kind de Hartenhuis Awards uit. Dit jaar worden deze aanmoedigingsprijzen toegekend aan aandachtsvolle hulpverleners die kinderen stabiliteit bieden. Stabiliteit is immers een groot gemis in jeugdzorg. Veel uit huis geplaatste kinderen worden voortdurend doorgeplaatst, terwijl juist zij behoefte hebben aan rust, stabiliteit en een toekomstperspectief. Uit elke provincie is één hulpverlener genomineerd die laat zien hoe het anders kan. Er worden winnaars gekozen in de categorieën Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. We hopen dat de prijzen andere professionals inspireren om ook hiermee aan de slag te gaan. De uitreiking is op 3 februari in TivoliVredenburg in Utrecht.

Scroll naar boven