Heppie Welkom Tas

Ieder jaar komen ruim 5.000 kinderen met hun moeder of vader in een daklozen- of vrouwenopvang terecht. Om hen een warm welkom en een tastbare erkenning dat ze er mogen zijn te geven, delen we de Heppie Welkom Tas uit.

Ieder jaar komen ruim 5.000 kinderen met hun moeder of vader in een daklozen- of vrouwenopvang terecht. Ze zijn slachtoffer van huiselijk geweld of het gezin is uit huis gezet. Kinderen komen vaak halsoverkop met weinig spullen aan in de opvang. Dit zorgt voor enorm veel stress en onzekerheid.

Om hen een warm welkom en een tastbare erkenning dat ze er mogen zijn te geven, delen we de Welkom Tas uit. Die is gevuld met spullen zoals een knuffel, tandenborstel, deken en een lief kaartje van onze ambassadeurs. Maar ook met puzzels en speelkaarten om activiteiten met elkaar te doen. 

We kunnen de problemen van deze kinderen niet oplossen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze zich gezien voelen en ze het gevoel geven dat ze er mogen zijn. Help mee om 5.000 kinderen in de opvang een Welkom Tas te geven!

Wat is de Welkom tas?

De Welkom Tas is een rugzak gevuld met basisproducten zoals een tandenborstel, tandpasta en een handdoek, maar ook met fijne spulletjes die relevant zijn voor de leeftijd van het kind zoals een knuffel, kleurboek met stiften, een puzzel en een doeboek.  

Deze tas is er voor alle kinderen die met hun vader of moeder in de daklozen- of vrouwenopvang belanden. Jaarlijks verdeelt Het Vergeten Kind zo’n 5.000 tassen onder ruim 85 opvanglocaties. Via de begeleiders van deze locaties worden de tassen bij binnenkomst gegeven aan de kinderen. Er zijn tassen voor 4 leeftijdscategorieën zodat kinderen krijgen waar ze behoefte aan hebben en het matched met hun leeftijd en leefwereld. Zo hebben we tassen in de categorieën 0-3, 4-9, 10-14 en 15-18 jaar. 

Kinderen komen hier halsoverkop en met weinig spullen aan, zo fijn om ze dan even iets te kunnen geven wat speciaal voor ze is en ze het gevoel geeft dat ze gezien worden”

Dennis, begeleider daklozenopvang

Uit reacties van begeleiders horen we dat kinderen blij zijn met de tas en zich even gezien voelen in een moeilijke tijd. De tas fungeert vaak ook als ijsbreker tussen de begeleider en het kind waardoor het eerste contact wat makkelijker gaat. 

Meedoen aan onze Heppie-activiteiten?

Deze kinderen hebben toch veel meer nodig dan een tas gevuld met basisspullen en wat leuke dingen?

Klopt, we kunnen de problemen van deze kinderen niet oplossen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze zich gezien voelen en ze het gevoel geven dat ze er mogen zijn. Daarom delen we de Welkom Tas uit.

Hoe zorgen jullie ervoor dat er voor ieder kind een tas beschikbaar is?

Wij staan in nauw contact met zo’n 85 opvanglocaties en leveren eens per jaar alle tassen uit. De begeleiders van de opvanglocaties weten uit ervaring hoeveel tassen er voor een jaar nodig zijn.

Zo’n volledig gevulde tas kost toch veel meer dan €40?

De tassen en de inhoud van de tas krijgen we voor een heel groot deel gesponsord door ondernemer Joost van der Hulst van Hema Noordwijk. Daarnaast vullen we de tassen met vrijwilligers waardoor we zo’n grote hoeveelheid tassen kunnen geven aan kinderen die in de daklozen- of vrouwenopvang belanden. We zijn dan ook enorm dankbaar voor alle hulp, zowel financieel als met mankracht, die we krijgen.

Ik heb een donatie gedaan, ontvang ik daar een bevestiging van?

Na een donatie kom je vanzelf op een bedankpagina die bevestigt dat jouw donatie is binnengekomen. Vervolgens ontvang je binnen twee uur een bevestiging via het door jou opgegeven e-mailadres.

Waar wordt mijn gedoneerde geld aan besteed?

De donaties die we krijgen met deze campagne worden besteed aan het vullen en uitdelen van de tassen. Mocht de opbrengst groter zijn, zullen we het besteden aan overige doelstellingen; direct kinderplezier.

Ik heb nog wel spullen liggen die in zo’n tas kunnen, kan ik die doneren?

Als stichting zijn wij er niet op ingericht om zelf deze goederen in ontvangst te nemen, op te slaan en vervolgens te verspreiden. De items die in de Welkom Tas zitten zijn weloverwogen gekozen op de leeftijd van de ontvanger, passend bij wat de kinderen op dat moment nodig hebben.

Andere opties die je kunt overwegen zijn:

  1. Verkoop de goederen aan iemand anders via bijvoorbeeld het internet of een rommelmarkt en Doneer de opbrengst aan Het Vergeten Kind;
  2. Neem contact op met het Leger des Heils bij jou in de buurt, hier verblijven regelmatig kinderen;
  3. Benader een Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (coa) in jouw omgeving om deze kinderen te helpen;
  4. Vraag een jeugdzorginstelling of zij jouw donatie in natura kunnen gebruiken:

Lees meer via https://www.hetvergetenkind.nl/help-mee/als-particulier/doneren-in-natura

Scroll naar boven